Medvehagymás-tarjás csiga
  • timer240 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    -

    • finomliszt - 60 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • kocka Rama (25 dkg) - 1 kis
    • tejföl - 2.5 dl
    • friss élesztő, vagy 1 csomag porélesztő - 2 dekagramm
    • tej - 1 dl
    • cukor - 2 teáskanál
    • só - 1 darab
    • fokhagyma - 1 darab
    • metélőhagyma - 1 darab
    • bors - 1 darab
    • reszelt sajt - 1 kevés
    • medvehagyma - 1 csomag
    • füstölt, főtt tarja - 1 szelet
    • tejföl - 2.5 dl

    Elkészítés:

    1. Az élesztőt megfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A nagyobb adag tejfölt összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, sózzuk, fokhagymát préselünk bele, borssal és metélőhagymával ízesítjük még.
    2. A lisztbe belemorzsoljuk a Ramát, majd összekeverjük a medvehagymás tejföllel, a felfuttatott élesztős tejjel és elkezdjük csomómentesre gyúrni. Még lehet pótolni liszttel, ha szükséges.
    3. Ha már csomómentes, lefedett tálban a hűtőbe tesszük és 2-3 óráig hűtjük.
    4. Miután kivettük, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd hajtogatjuk 3-4-szer. 3 részbe szedjük és kinyújtjuk a lapokat kb fél-3/4 centisre. A közepét megkenjük tejföllel, kicsire vágott tarját szórunk rá, majd sajtot és feltekerjük.
    5. Ha mindhárom rúd kész, akkor kb 1 centis szeletekre vágjuk és összekanyarítva sütőpapírra tesszük.
    6. A tetejüket megkenjük felvert tojással.
    7. Sütőben pirosra sütjük.