Medvehagymás-tarjás csiga
  • timer240 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 60 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • kocka Rama (25 dkg) - 1 kis
  • tejföl - 2.5 dl
  • friss élesztő, vagy 1 csomag porélesztő - 2 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • cukor - 2 teáskanál
  • só - 1 darab
  • fokhagyma - 1 darab
  • metélőhagyma - 1 darab
  • bors - 1 darab
  • reszelt sajt - 1 kevés
  • medvehagyma - 1 csomag
  • füstölt, főtt tarja - 1 szelet
  • tejföl - 2.5 dl

Elkészítés:

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A nagyobb adag tejfölt összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, sózzuk, fokhagymát préselünk bele, borssal és metélőhagymával ízesítjük még.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk a Ramát, majd összekeverjük a medvehagymás tejföllel, a felfuttatott élesztős tejjel és elkezdjük csomómentesre gyúrni. Még lehet pótolni liszttel, ha szükséges.
  3. Ha már csomómentes, lefedett tálban a hűtőbe tesszük és 2-3 óráig hűtjük.
  4. Miután kivettük, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd hajtogatjuk 3-4-szer. 3 részbe szedjük és kinyújtjuk a lapokat kb fél-3/4 centisre. A közepét megkenjük tejföllel, kicsire vágott tarját szórunk rá, majd sajtot és feltekerjük.
  5. Ha mindhárom rúd kész, akkor kb 1 centis szeletekre vágjuk és összekanyarítva sütőpapírra tesszük.
  6. A tetejüket megkenjük felvert tojással.
  7. Sütőben pirosra sütjük.