Feltöltve:

Medvehagymás-tarjás csiga

timer 240
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt60 dekagramm
tojás2 darab
kocka Rama (25 dkg)1 kis
tejföl2.5 dl
friss élesztő, vagy 1 csomag porélesztő2 dekagramm
tej1 dl
cukor2 teáskanál
1 darab
fokhagyma1 darab
metélőhagyma1 darab
bors1 darab
reszelt sajt1 kevés
medvehagyma1 csomag
füstölt, főtt tarja1 szelet
tejföl2.5 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt megfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A nagyobb adag tejfölt összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, sózzuk, fokhagymát préselünk bele, borssal és metélőhagymával ízesítjük még.

  2. 2. lépés

    A lisztbe belemorzsoljuk a Ramát, majd összekeverjük a medvehagymás tejföllel, a felfuttatott élesztős tejjel és elkezdjük csomómentesre gyúrni. Még lehet pótolni liszttel, ha szükséges.

  3. 3. lépés

    Ha már csomómentes, lefedett tálban a hűtőbe tesszük és 2-3 óráig hűtjük.

  4. 4. lépés

    Miután kivettük, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd hajtogatjuk 3-4-szer. 3 részbe szedjük és kinyújtjuk a lapokat kb fél-3/4 centisre. A közepét megkenjük tejföllel, kicsire vágott tarját szórunk rá, majd sajtot és feltekerjük.

  5. 5. lépés

    Ha mindhárom rúd kész, akkor kb 1 centis szeletekre vágjuk és összekanyarítva sütőpapírra tesszük.

  6. 6. lépés

    A tetejüket megkenjük felvert tojással.

  7. 7. lépés

    Sütőben pirosra sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem