Medvehagymás-sajtos pogácsa
Medvehagymás-sajtos pogácsa
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • medvehagymalevél (1/2 csomag) - 5 dekagramm
  • tojássárgája a kenéshez - 2 darab
  • tejföl - 1 dl
  • Ráma - 25 dekagramm
  • élesztő - 3 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • só - 2 csapott evőkanál
  • cukor - 1 dekagramm
  • füstölt reszelt sajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 50 dkg lisztet a 25 dkg Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, az 1 dc tejfölt, a 2 evőkanál sót és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és a reszelt sajt felét, majd az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával és a maradék reszelt sajttal, majd az előbbi módon ismét felcsavarjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a pogácsákat és tojással megkenjük a tetejüket.