Medvehagymás sajtos tekercs
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 250 gramm
  • liszt - 250 gramm
  • tej - 1 dl
  • Dr. Oetker Sütőpor - 1 teáskanál
  • reszelt trappista sajt - 100 gramm
  • medvehagyma - 1 csokor
  • tengeri só - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A Rama Vajas Íz felét összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, a reszelt sajttal és ízlés szerzint sózzuk.
  2. A Rama Vajas Íz másik felét összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd a tejjel alaposan összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk és kb. fél cm vastag téglalapra kinyújtjuk. Mindegyiket megkenjük a medvehagymás krémmel, szorosan feltekerjük, fóliába csomagoljuk és minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a lehűtőtt tésztatekercseket éles késsel vékony karikákra vágjuk és 180ºC-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb-10-15 perc alatt megsütjük.

Sütéshez