Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person30 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 31 dekagramm
  • tejföl - 16 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • cukor - 1 teáskanál
  • tej - dl
  • liszt - 50 dekagramm
  • só - 1 evőkanál
  • élesztő - 2 dekagramm
  • medvehagyma - 1 csokor

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk 25 dkg margarinnal, és a sóval. Hozzáadjuk az egyik tojást, tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk és letakarva 30 percig kelesztjük.
  2. Amíg kel a tészta a medvehagymát finomra vágjuk és alaposan összekeverjük a 6 dkg margarinnal. A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra. Vékonyan megkenjük a hagymás margarinnal, majd alulról felhajtjuk szintén lekenjük vékonyan majd ráhajtjuk a felsőrészt, végül félbe hajtjuk.
  3. Fél órát pihentjük a tésztát, majd megismételjük a hajtogatást és a kenést. Majd újból pihentetjük a tésztát 30 percig.
  4. A pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Egy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és rásorakoztatjuk a pogácsákat. Ismét pihentetjük legalább 30 percet. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Végül a tetejét megkenjük felvert tojással
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 15 perc alatt szép pirosra sütjük.