Medvehagymás penne a Főételek kategóriában
A tésztát annak tasakján leírtak alapján főzzük ki.
Pirítsunk meg pár szem, durvára vágott diót a sütőben vagy zsiradék hozzáadása nélkül egy tapadásmentes serpenyőben.
Eközben vágjuk kockára a bacont és egy serpenyőben pirítsuk meg. Egy keveset kivehetünk belőle szűrő kanállal díszítésnek, és félre tehetjük.
A kiolvadt zsíron fonnyasszuk meg röviden, maximum fél perc alatt a feldarabolt medvehagymát. Adjuk hozzá a Knorr Sajtszósz alapot és öntsük hozzá a tejszínt és a vizet. Keverjük simára és főzzük készre 2 perc alatt.
A közben megfőtt pennét tegyük a szószba és jól forgassuk át benne. Tálaláskor szórjuk meg a pirított dióval, a félretett ropogós bacon kockákkal és frissen őrölt feketeborssal.