Medvehagymás omlett sonkás-gombás sajtszósszal
Medvehagymás omlett sonkás-gombás sajtszósszal
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • tojás - 6 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 3 dl
  • gomba - 10 dekagramm
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag
  • főtt sonka - 15 dekagramm
  • medvehagyma levél - 6 darab

Elkészítés:

  1. A megmosott gombát vágjuk cikkekre, a főtt sonkát kockázzuk fel.
  2. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a margarint, majd dobjuk rá a gombát. Pirítsuk nagy lángon 4-5 percig.
  3. Majd adjuk hozzá a sonkát, pirítsuk további 1-2 percig.
  4. Ezután adjuk hozzá a Knorr Sajtszósz alapot, jól keverjük el. Majd öntsük föl a tejjel és keverjük simára. Kos lángon, kevergetve forraljuk 2-3 percig.
  5. Közben 1-1 kis tálban verjünk föl 3-3 tojást. Ízesítsük egy csipetnyi Delikáttal. Vágjuk apróra a medvehagymát és osszuk szét a 2 adag tojás közt. Keverjük jól el.
  6. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és öntsük bele az egyik adag tojást. Közepes lángon süssük, nem baj, ha a belseje enyhén folyós marad. Tegyük át egy tányérra.
  7. A serpenyőbe újból öntsünk egy kevés olajat és süssük meg a másik omlettet is.
  8. Tálaláskor tegyünk az omlettek belsejébe a gombás-sonkás sajtszószból, majd hajtsuk össze őket. Egy kevés szószt önthetünk kívülre is. Tálaljuk zöld salátával.