Medvehagymás omlett sonkás-gombás sajtszósszal a Főételek kategóriában
A megmosott gombát vágjuk cikkekre, a főtt sonkát kockázzuk fel.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a margarint, majd dobjuk rá a gombát. Pirítsuk nagy lángon 4-5 percig.
Majd adjuk hozzá a sonkát, pirítsuk további 1-2 percig.
Ezután adjuk hozzá a Knorr Sajtszósz alapot, jól keverjük el. Majd öntsük föl a tejjel és keverjük simára. Kos lángon, kevergetve forraljuk 2-3 percig.
Közben 1-1 kis tálban verjünk föl 3-3 tojást. Ízesítsük egy csipetnyi Delikáttal. Vágjuk apróra a medvehagymát és osszuk szét a 2 adag tojás közt. Keverjük jól el.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és öntsük bele az egyik adag tojást. Közepes lángon süssük, nem baj, ha a belseje enyhén folyós marad. Tegyük át egy tányérra.
A serpenyőbe újból öntsünk egy kevés olajat és süssük meg a másik omlettet is.
Tálaláskor tegyünk az omlettek belsejébe a gombás-sonkás sajtszószból, majd hajtsuk össze őket. Egy kevés szószt önthetünk kívülre is. Tálaljuk zöld salátával.