Medvehagymás kemencés kenyérlángos (töki pompos)
Medvehagymás kemencés kenyérlángos (töki pompos)
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • cukor - 1 evőkanál
  • tej - 1 dl
  • liszt - 50 dekagramm
  • Konzerv kukorica - 15 dekagramm
  • lilahagyma - 1 darab
  • reszelt sajt - 15 dekagramm
  • gépsonka - 20 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm
  • tojássárga - 1 darab
  • medvehagyma - 1 csokor

Elkészítés:

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A tészta többi hozzávalójával jól összegyúrjuk, 2 órát kelesztjük. Kinyújtjuk és egy olajjal vékonyan megkent tepsibe helyezzük. A feltéthez való alapanyagokat előkészítjük, a sonkát felcsíkozzuk, hagymákat megtísztítjuk, felkaríkázzuk, ill. a medvehagymát felaprítjuk. Jó étvágyat hozzá!
  2. A tésztára tesszük a sonkát, a lecsepegtetett kukoricát, a hagymákat, a tejfölt egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd a reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük, akkor a legfinomabb ha széle kicsit megpirul.