Medvehagymás kemencés kenyérlángos (töki pompos) a Főételek kategóriában
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A tészta többi hozzávalójával jól összegyúrjuk, 2 órát kelesztjük. Kinyújtjuk és egy olajjal vékonyan megkent tepsibe helyezzük. A feltéthez való alapanyagokat előkészítjük, a sonkát felcsíkozzuk, hagymákat megtísztítjuk, felkaríkázzuk, ill. a medvehagymát felaprítjuk.
Jó étvágyat hozzá!
A tésztára tesszük a sonkát, a lecsepegtetett kukoricát, a hagymákat, a tejfölt egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd a reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük, akkor a legfinomabb ha széle kicsit megpirul.