Medvehagymás burgonyakrém leves pirított baconnel
Medvehagymás burgonyakrém leves pirított baconnel
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • burgonya - 0.5 kilogramm
  • tejszín - 200 milliliter
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 2 darab
  • bacon - 4 szelet
  • frissen őrölt feketebors - 1 csipetnyi
  • medvehagyma levél - 8 darab
  • frissen reszelt szerecsendió - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Forraljunk föl egy liter vizet és oldjuk föl benne a Házias levesalapot.
  2. Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára és főzzük puhára az alaplében. Ha szükséeges, pótoljuk a vizet.
  3. Közben pirítsuk meg a baconszeleteket jó ropogósra egy serpenyőben. Majd itassuk le róluk a fölösleges zsírt. Hűtsük ki őket, hogy minél ropogósabbak legyenek.
  4. Ha kész a leves, egy botmixerrel turmixoljuk össze és adjuk hozzá a tejszínt. A megmosott és megtisztított medvehagyma leveleket vágjuk apróra és keverjük el a levesben, de hagyjunk meg kb. 2 evőkanálnyit belőle.
  5. Ízesítsük a levest frissen őrölt feketeborssal és frissen reszelt szerecsendióval. Tálaljuk a levest megszórva a maradék medvehagymával és a ropogós bacon szeletekkel.
  6. Tipp: Bacon helyett használhatunk nagyon vékonyra szelt megpirított parasztsonkát is.