Feltöltve:

Medvehagymás burgonyakrém leves pirított baconnel

timer 35
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz1 liter
burgonya0.5 kilogramm
tejszín200 milliliter
Knorr Házias Marhahús Levesalap2 darab
bacon4 szelet
frissen őrölt feketebors1 csipetnyi
medvehagyma levél8 darab
frissen reszelt szerecsendió1 csipetnyi

Elkészítés

1. lépés

Forraljunk föl egy liter vizet és oldjuk föl benne a Házias levesalapot.

2. lépés

Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára és főzzük puhára az alaplében. Ha szükséeges, pótoljuk a vizet.

3. lépés

Közben pirítsuk meg a baconszeleteket jó ropogósra egy serpenyőben. Majd itassuk le róluk a fölösleges zsírt. Hűtsük ki őket, hogy minél ropogósabbak legyenek.

4. lépés

Ha kész a leves, egy botmixerrel turmixoljuk össze és adjuk hozzá a tejszínt. A megmosott és megtisztított medvehagyma leveleket vágjuk apróra és keverjük el a levesben, de hagyjunk meg kb. 2 evőkanálnyit belőle.

5. lépés

Ízesítsük a levest frissen őrölt feketeborssal és frissen reszelt szerecsendióval. Tálaljuk a levest megszórva a maradék medvehagymával és a ropogós bacon szeletekkel.

6. lépés

Tipp: Bacon helyett használhatunk nagyon vékonyra szelt megpirított parasztsonkát is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem