víz | 0.5 liter |
---|---|
oregánó | 1 teáskanál |
kakukkfű | 1 csipetnyi |
vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 3 darab |
babérlevél | 1 darab |
fokhagymagerezd | 2 darab |
olíva olaj | 1 evőkanál |
tejszín | 1 dl |
bazsalikom levél | 1 csokor |
reszelt parmezán | 2 evőkanál |
rozmaring | 1 darab |
doboz konzerv paradicsom felvágva | 3 darab |
Mediterrán paradicsomleves a Levesek kategóriában
Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát egy lábosban olíva olajon - míg üveges lesz. Dobjuk bele a rozmaring ágacskát és a babérlevelet és pirítsuk még egy kicsit együtt.
Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, a vizet, az oregánót, a kakukkfüvet és a Knorr leveskockákat. Forraljuk fel, majd főzzük lassan kb. 1 órát. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
A levest reszelt sajttal, tejszínnel és frissen vágott bazsalikommal tálaljuk.