olíva olaj | 4 evőkanál |
---|---|
mandula | 5 evőkanál |
méz | 1 teáskanál |
hagyma | 1 darab |
feta sajt | 100 gramm |
koktélparadicsom | 100 gramm |
torma | 1 evőkanál |
őrölt fehérbors | 1 csipetnyi |
füstölt lazac | 150 gramm |
Knorr Kerti Zöldfűszeres salátaöntet por | 1 csomag |
vörösáfonya | 1 evőkanál |
francia mustár | 1 teáskanál |
fodrossaláta | 1 darab |
Mediterrán lazactekercsek friss salátával a Főételek kategóriában
Keverjük össze a feta sajtot a reszelt tormával és ízesítsük borssal.
Egy darab alufóliára tegyük ki a lazacszeleteket két oszlopban úgy, hogy enyhén fedjék egymást. Kenjük be a fetás-tormás krémmel.
A fólia segítségével tekerjük fel. Tegyük be a hűtőbe addig amíg elkészítjük a salátát.
Mossuk meg és tisztítsuk meg a zöldségeket. A salátát daraboljuk tetszőleges formára, a hagymát vágjuk félbe majd szeletekre, a paradicsomot vágjuk ketté.
A mézet keverjük össze a Knorr Kerti zöldfűszeres salátaöntet porral, olíva olajjal, vörösáfonyával és mustárral.
A szószt öntsük rá a zöldségekre, szedjük ki tányérokra és szórjuk meg mandulával. A lazactekercset vágjuk szeletekre és tálaljuk a salátával.