Mediterrán fehér bab ragu paradicsommal és paprikával
Mediterrán fehér bab ragu paradicsommal és paprikával
  • timer105 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • víz - 0.5 liter
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • paradicsom sűrítmény - 2 evőkanál
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • gerezd fokhagyma - 2 darab
  • zöld paprika - 1 darab
  • lilahagyma - 1 darab
  • fekete olajbogyó - 125 gramm
  • piros paprika - 1 darab
  • barnacukor - 1 evőkanál
  • konzerv paradicsom - 2 darab
  • őrölt feketebors - 1 csipetnyi
  • aprított friss bazsalikom - 2 evőkanál
  • száraz fehér bab - 200 gramm

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a babot hideg vízbe legalább 12 órára. Ezután jól öblítsük le és tegyük egy lábosba. Öntsük le bőven friss vízzel, főzzük kb. 45 percig, de ne főzzük teljesen puhára. Majd szűrjük le a babot.
  2. Egy másik lábosban fél liter forró vízből és a Knorr Marhahúsleves kockából készítsünk húslevest.
  3. Melegítsük fel az olíva olajat egy lábosban, adjuk hozzá a fokhagymát és a negyedekre vágott hagymát. Pirítsuk 2-3 percig közepes lángon. Kevergessük, hogy ne égjen oda.
  4. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott paprikát és süssük még 5 percig.
  5. Majd keverjük hozzá a konzerv paradicsomot is, a paradicsompürét, a levest és a babot. Fedő alatt főzzük közepes lángon kb. 40 percig. Pótoljuk a folyadékot, ha szükséges.
  6. Amikor a bab megfőtt - adjuk hozzá a fölvágott bazsalikomot, az olajbogyót és a cukrot. Ízesítsük borssal és sóval, ha szükséges.Tipp: Ha nincs időnk a bab beáztatására, használjunk konzerv babot. Megspóroljuk vele az áztatás idejét és a főzést is lerövidíthetjük.