víz | 2 liter |
---|---|
fokhagyma gerezd | 2 darab |
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 3 darab |
burgonya | 2 darab |
olíva olaj | 2 evőkanál |
reszelt citromhéj | 1 teáskanál |
cukkini | 1 darab |
konzerv fehér bab | 2 darab |
Mediterrán fehér bab leves a Levesek kategóriában
Pucoljuk meg és vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. A burgonyát és a sárgarépát hámozzuk meg és reszeljük le. Csepegtessük- és öblítsük le a babot. A cukkinit mossuk meg és vágjuk apró kockákra.
Forraljunk fel 2 liter vizet és oldjuk fel benne a Marhahúsleves-kockákat.
Forró olíva olajon dinszteljük üvegesre a hagymát és a fokhagymát. A reszelt burgonyát és sárgarépát apránként adjuk hozzá a hagymához és fokhagymához. Pároljuk puhára a zöldségeket.
Öntsük hozzá a levest és turmixoljuk le.
A végén adjuk hozzá a babot és a cukkinit és főzzük még 10 percig. Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemzölddel a levest. Ízesíthetjük még egy kis reszelt citromhéjjal is.