Mediterrán falatkák recept.
A tészta hozzávalóit összekeverjük. A víz mennyisége annyi legyen, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát 20 percig letakarva pihentetjük. Közben elkészítjük a feltétet úgy, hogy kevés olajon megpirítjuk a lilahagymát, majd hozzáadjuk a húst és a zúzott fokhagymát, a fűszereket, majd összepirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a kukorica-borsó keverékét, felöntjük a paradicsomlével és rákarikázzuk a paradicsomot a tetejére.
Amikor már kicsit összeesett, egy kevés vízzel elkeverjük csomómentesre az ételsűrítőt, és besűrítjük vele a ragut.
Ezután a tésztából kisebb golyókat formázunk és nyújtófával köröket nyújtunk belőlük.
Sütés után amíg meleg, vegyes reszelt sajttal megszórjuk a falatkákat, majd teszünk rá a raguból. A tetejére is szórunk még sajtot.