Medáliacsók
Medáliacsók
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • porcukor - 25 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • sütőpor - 1 csomag
  • langyos víz - 5 evőkanál
  • étcsokoládé - 1 darab
  • lekvár - 1 darab
  • cukorszív - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, belemorzsoljuk a Ramát, hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot és annyi langyos vizet, amennyit felvesz. Sima tésztává gyúrjuk, majd fél órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 C° fokra. A tésztát kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd Ramás-lisztes sütőlemezre sorakoztatjuk. 10-15 percig, vagy tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztakorongokat megkenjük lekvárral, és egyet-egyet egymáshoz ragasztunk. A tetejükre olvasztott csokoládéból villa segítségével csíkokat húzogatunk, és a még híg csokira cukorszíveket szórunk.