Feltöltve:

Medáliacsók

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
langyos víz5 evőkanál
étcsokoládé1 darab
lekvár1 darab
cukorszív1 kevés

Medáliacsók a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet összekeverjük a sütőporral, belemorzsoljuk a Ramát, hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot és annyi langyos vizet, amennyit felvesz. Sima tésztává gyúrjuk, majd fél órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 C° fokra. A tésztát kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd Ramás-lisztes sütőlemezre sorakoztatjuk. 10-15 percig, vagy tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztakorongokat megkenjük lekvárral, és egyet-egyet egymáshoz ragasztunk. A tetejükre olvasztott csokoládéból villa segítségével csíkokat húzogatunk, és a még híg csokira cukorszíveket szórunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem