Medália
Medália
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • puha Rama - 20 dekagramm
  • porcukor - 25 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • langyos víz - 5 evőkanál
  • étcsokoládé - 10 dekagramm
  • lekvár - 1 pohár

Elkészítés:

  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a puha Ramát. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és annyi langyos vizet, amennyit felvesz, majd sima tésztává dolgozzuk. Az összeállított tésztát fél óráig a hűtőben pihentetjük. 180 °C fokra előmelegítjük a sütőt, egy sütőlemezt Ramával kikenünk, kilisztezünk. A tésztát kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval, (vagy likőrös pohárkával) korongokat szaggatunk, a sütőlemezre sorakoztatjuk őket, majd 10-15 percig, vagy tűpróbáig sütjük. Rácson kihűtjük. A kihűlt korongokat megkenjük a lekvárral és egyet-egyet összeragasztunk. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd villa segítségével csíkokat húzunk a sütire. A még híg csokira rászórjuk a cukorszíveket.