Feltöltve:

Medália

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
puha Rama20 dekagramm
porcukor25 dekagramm
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
langyos víz5 evőkanál
étcsokoládé10 dekagramm
lekvár1 pohár

Elkészítés

1. lépés

A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a puha Ramát. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és annyi langyos vizet, amennyit felvesz, majd sima tésztává dolgozzuk. Az összeállított tésztát fél óráig a hűtőben pihentetjük. 180 °C fokra előmelegítjük a sütőt, egy sütőlemezt Ramával kikenünk, kilisztezünk. A tésztát kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval, (vagy likőrös pohárkával) korongokat szaggatunk, a sütőlemezre sorakoztatjuk őket, majd 10-15 percig, vagy tűpróbáig sütjük. Rácson kihűtjük. A kihűlt korongokat megkenjük a lekvárral és egyet-egyet összeragasztunk. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd villa segítségével csíkokat húzunk a sütire. A még híg csokira rászórjuk a cukorszíveket.


Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem