Feltöltve:

Mazsolás túrótorta

timer 70
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A díszítéshez

porcukor5 dekagramm

A forma kikenéséhez

Rama Vajas Íz1 darab

A tésztához

mazsola7.5 dekagramm
pisztácia3 dekagramm
citromlé4 evőkanál
reszelt citromhéj1 teáskanál
Dr Oetker Gála Krémpuding Vanília2 csomag
sovány túró1 kilogramm
kristálycukor25 dekagramm
tojás4 darab
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Rama Vajast a cukorral felhabosítjuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat, a túrót és a pudingport, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citromlevet. A pisztáciát felaprítjuk, a mazsolát megmossuk és leszárítjuk, majd mindkettőt hozzákeverjük a masszához.

  2. 2. lépés

    A sütőforma aljára sütőpapírt helyezünk, peremét megkenjük Rama Vajassal. A túrómasszát a formába töltjük és előmelegített sütőben 175 °C-on, kb. 60 percig sütjük. Ha a torta felülete a sütés közben túl sötét lesz, alumíniumfóliával takarjuk le. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.

  3. 3. lépés

    A torta átmérőjének megfelelő nagyságú papírsablont készítünk, amelyet virágmintára kivágunk, a torta tetejére helyezzük, megszórjuk porcukorral, majd eltávolítjuk a sablont.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem