Feltöltve:

Mazsolás túrócsoda

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

sütőpor1 teáskanál
cukor5 dekagramm
tojás1 darab
1 csipetnyi
Rama + a kikenéséhez9 dekagramm
liszt18 dekagramm

A krémhez

liszt1 teáskanál
mazsola12 dekagramm
tojás4 darab
túró1 kilogramm
cukor16 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
étkezési keményítő8 dekagramm
1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a cukorral, a tojással, a sóval és a Ramával sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, kb. 1 órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük, vékonyra nyújtjuk, és a Ramával kikent tortaforma aljába egyengetjük (hagyjunk körbe az oldalán egy kis felfutó peremet), a felületét villával többször megszurkáljuk. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a túrót 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a keményítővel és a tojássárgájával összekeverjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral és a sóval keményre felverjük. A mazsolát összekeverjük az egy teáskanál liszttel, leszitáljuk, majd a fehérjehabbal együtt óvatosan a túrókrémhez keverjük. A krémet a formába töltjük és 160 fokos sütőben egy órán át sütjük. Ha kihűlt, tálaljuk.<br />

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem