Feltöltve:

Mazsolás puszedli

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

meggybefőtt (40 dkg)
cukros darált dió
méz250 gramm
cukor220 gramm
vaníliás cukor1 csomag
őrölt szegfűszeg6 darab
fahéj3 evőkanál
finomliszt500 gramm
sütőpor1 teáskanál
tojás2 darab
Ráma80 gramm

Töltelék

tojás1 darab
őrölt mogyoró120 gramm
porcukor120 gramm
rumban áztatott mazsola150 gramm

Díszítés

cukormázpor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Miután kihűlt, beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a többi anyagot is. A tésztát jól kidolgozzuk, és 10 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagra, és kör alakú kiszúróval kiszúrjuk. Az egyik lapot tojással megkenjük, és a közepébe tölteléket teszünk. A másik lappal befedjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 12-15 percig sütjük, majd díszítjük. A díszítést én egy szem mogyoróval helyettesítettem a cukormáz helyett.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 250"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem