Feltöltve:

Mazsolás puszedli

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

meggybefőtt (40 dkg)
cukros darált dió

Töltelék

tojás1 darab
őrölt mogyoró120 gramm
porcukor120 gramm
rumban áztatott mazsola150 gramm

Díszítés

cukormázpor1 csomag

-

méz250 gramm
cukor220 gramm
vaníliás cukor1 csomag
őrölt szegfűszeg6 darab
fahéj3 evőkanál
finomliszt500 gramm
sütőpor1 teáskanál
tojás2 darab
Ráma80 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Miután kihűlt, beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a többi anyagot is. A tésztát jól kidolgozzuk, és 10 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagra, és kör alakú kiszúróval kiszúrjuk. Az egyik lapot tojással megkenjük, és a közepébe tölteléket teszünk. A másik lappal befedjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 12-15 percig sütjük, majd díszítjük. A díszítést én egy szem mogyoróval helyettesítettem a cukormáz helyett.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Meggyes ujjlenyomat süti

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld teás bögrés sütemény

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis bögrés sütemény

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 2

Grillezett karaj görög pácban

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Grillezett lazac zöldségekkel

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lime-korianderes csirkemell

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Mustáros-rukkolás húsgolyók

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Fehérboros-kakukkfüves karaj

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

BBQ oldalas

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Mexikói barbacoa marharagu

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karfiol pecorino sajttal

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0