Feltöltve:

Mazsolás kalács

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tej0.5 liter
Ráma5 dekagramm
cukor5 evőkanál
élesztő0.75 csomag
liszt (kb)60 dekagramm
1 kevés
mazsola30 dekagramm
tojás nagyságú főtt krumpli4 darab
olaj1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tejet meglangyosítani, majd beleraknia a cukrot és az élesztőt (elmorzsolva). Egy nagy tálba belerakni a lisztet, majd hozzáönteni a felfuttatott cukros-élesztős tejet. Összekeverni határozott mozdulatokkal úgy, hogy jó sok levegő menjen a tészta közé, (fakanállal fel-le mozgatni a tésztát). Hozzátenni a megmosott mazsolát és a csipet sót. Ezután belereszelni a főtt krumplit. A tésztának nem szabad nedvesnek lenni, tehát ha úgy látni, lehet hozzátenni bátran lisztet, de csak annyit, hogy ne ragadjon. A végén hozzátenni a Ramát, majd pici lisztet szórni a tetejére, konyharuhával letakarni, és jó egy órát keleszteni meleg helyen. Ha legalább duplájára kelt, lisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi magasságúra lesimítani, és nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatni. A pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakni úgy, hogy összeérjenek, majd néhány csepp olajat csepegtetni a kalácsok közé, és a kalácsok tetejét megkenni pici olajjal. (Nem kell tojás). Előmelegített sütőben kb. húsz percet sütni. Hihetetlenül finom, és nagyon egyszerű megcsinálni Mikor kész, a tetejére vaníliás porcukrot szórni. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem