Feltöltve:

Mazsolás kalácsfészek

timer 175
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt500 gramm
1 teáskanál
porcukor100 gramm
Dr. Oetker Instant Élesztő1 csomag
Rumban vagy rumaromás vízben beáztatott mazsola (pár órára)60 gramm
Rama Vajas Íz50 gramm
natúr joghurt (szobahőmérsékletű)1 dl
langyos tej2 dl

Egyéb

festett kemény tojás6 darab
tojás a kenéshez1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy nagy tálban keverjük jól össze a száraz hozzávalókat (só, porcukor, élesztő, mazsola) a liszttel, majd a felolvasztott Rama Vajas Íz, a joghurt és a langyos tej segítségével gyúrjuk tésztává. Szórjuk meg a tetejét kevés liszttel, majd letakarva két órán át pihentessük meleg helyen.

  2. 2. lépés

    Ha megkelt, vágjuk a tésztát 6 egyenlő részre, utána minden egyes részt még kétfelé. Kevés liszt segítségével nyújtsuk meg a darabokat, sodorjunk belőlük kb. 20 cm hosszú hengereket.

  3. 3. lépés

    Két-két hengert sodorjunk össze, majd alakítsunk belőlük fészkeket, ügyelve, hogy a fonatok végeit jól nyomkodjuk össze. Helyezzük őket sütőpapírral fedett tepsibe, majd kenjük meg a felvert tojással, és helyezzünk a közepükbe festett kemény tojást. Tipp: megszórhatjuk a tetejüket sütés előtt színes szórócukorral vagy jégcukorral is.

  4. 4. lépés

    170 C°-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, amíg a tetejük aranybarna lesz. Hagyjuk a sütőlapon kihűlni. 6 kalácsfészek lesz a tésztából.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Laktózmentes pihe-puha kalács

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1

Mazsolás kalácsfészek

timer 175"
mood Közepes
thumb_up 0

Húsvéti foszlós kalács

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 18