Feltöltve:

Mázas almás túrótorta

timer 55
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt20 dekagramm
hideg Rama12.5 dekagramm
cukor2 evőkanál
tejszín1 evőkanál
Ráma1 darab

Töltelék

alma80 dekagramm
citrom leve1 darab
túró25 dekagramm
méz2 evőkanál
tojássárgája3 darab
őrölt fahéj1 kávéskanál
sárgabaracklekvár5 evőkanál

Az elősütéshez

sütőpapír1 darab
száraz bab1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A lisztet, a feldarabolt Ramát, cukrot, tejszínt összegyúrjuk, és cipót formázunk belőle. Fóliába csomagolva kb 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát Ramával kikenjük, a tésztát akkorra kerek lappá nyújtjuk, hogy a formába fektetve 3 cm magas pereme is legyen. Sütőpapírból a forma méretének megfelelő kört vágunk, és a tésztára fektetjük. A papírra száraz babot szórunk és a tésztát 20 percig sütjük. A babot és a papírt eltávolítjuk, a tésztát hűlni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, 8 részre vágjuk, és vékony cikkekre szeleteljük. A citrom felével meglocsoljuk. A túrót, mézet, tojássárgát, maradék citromlevet, fahéjat simára keverjük, és a tésztára kenjük. Az alma szeleteket körkörösen a tésztára rakjuk. A sütőbe visszatolva 40 percig sütjük. Sütőrácson hagyjuk hűlni. A lekvárt megmelegítjük és az almát bekenjük vele.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem