Feltöltve:

Mayolitána torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás8 darab
cukor8 csapott evőkanál
finomliszt8 csapott evőkanál
dió6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
szódabikarbóna1 csipetnyi

krem

tojássárgája2 darab
liszt3 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tej2 dl
Rama Vajas Íz1 darab
porcukor25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéből 1 ek cukorral kemény habot verünk. A kettőt lazán összekeverjük, majd szitálva hozzáadjuk a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert lisztet, végül belekeverjük a diót is. Formába öntjük és piskótát sütünk belőle.

  2. 2. lépés

    A krémhez a tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a liszttel csomómentesre keverjük a tejben, majd addig főzzük folyamatos keverés mellett, amíg az edény falától el nem válik. Ezután kihűtjük.

  3. 3. lépés

    Közben a Ramát a cukorral habosra keverjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet. Egy laza, vaníliás krémet kapunk.

  4. 4. lépés

    A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és a vaníliás krémmel megtöltjük. Annyi krémet hagyunk, hogy a torta oldalát és a tetejét is meg tudjuk kenni. Az oldalát darált dióval szórjuk meg, a tetejét tetszés szerint vagy szintén megszórjuk a dióval, vagy krémkinyomóval magával a krémmel díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem