Matias saláta
Matias saláta
  • timer130 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Kapros Salátaöntet por - 1 csomag
  • mandula - 30 gramm
  • mazsola - 80 gramm
  • fehér hagyma - 1 darab
  • narancs - 1 darab
  • Globus Majonéz - 1 evőkanál
  • 20 %-os tejföl - 1 evőkanál
  • savanyú uborka - 3 darab
  • pácolt hering - 6 darab

Elkészítés:

  1. A heringeket áztassuk be hideg vízbe 2 órára, legalább egyszer cseréljük le a vizet (ennek köszönhetően megszabadulunk a felesleges sótól).
  2. A mandula szeleteket pirítsuk aranybarnára száraz serpenyőben. Hagyjuk kihűlni. A mazsolát áztassuk be vízbe 20-30 percre.
  3. A heringfiléket vágjuk kb. 1,5 centi széles csíkokra.
  4. Pucoljuk meg a narancsot, és vágjuk ki a húsát. A hagymát és uborkát vágjuk fel félkarikákra.
  5. A Knorr Kapros zöldfűszeres salátaöntet port keverjük el a tejföllel és a Globus majonézzel. Egy tálban keverjük össze a heringet, narancsot, uborkát, hagymát és mazsolát. Adjuk hozzá az öntetet és keverjük össze.
  6. A kész salátát díszítsük pirított mandula szeletekkel.