Feltöltve:

Matcha fenyőfák

timer 60
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A fenyőtalpakhoz

Rama Vajas Íz115 gramm
barna cukor220 gramm
kezeletlen narancs héja1 darab
Vanilia aroma0,5 teáskanál
tojás (M)2 darab
tojássárga1 darab
Liszt225 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csapott teáskanál

A matcha habcsók fenyőkhöz

tojás fehérje2 darab
finom kristálycukor120 gramm
matcha (zöldtea) por1 teáskanál
zöld ételfesték (opcionális)1 kevés
színes szórócukrok a díszítéshez1 kevés

A narancsos mázhoz

narancslé2 evőkanál
porcukor4 evőkanál

Sütéshez

Sütési idő 75 perc
Sütési hőmérséklet 100 °
Edény, sütő formája 20x20cm-es ill. sütőtepsi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral.

  2. 2. lépés

    A puha Rama Vajas Ízt habosítsuk ki a barnacukorral, és reszelt narancs héjával.
    Egyenként keverjük bele a tojásokat és tojás sárgáját, valamint a vanilia aromát.
    Végül forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztet.

  3. 3. lépés

    Simítsuk a sütőformába és süssük kb 20percig, amíg szép aranybarna lesz a teteje, és nyomásra ruganyos a teteje (tűpróbával is ellenőrizhetjük)
    Rácsra téve hűtsük ki teljesen.

  4. 4. lépés

    A sütő hőmérsékletét vegyük le 100°C-ra.

  5. 5. lépés

    A tojások fehérjét egy robotgéppel verjük lágy habbá, majd a cukor két harmadát apránként hozzáadva verjük fel teljesen. A maradék cukorban keverjük el az 1tk marchaport, és ezt is szórjuk a folyamatos keverés alatt lévő fehérjehabhoz.
    Verjük még kb 3-5 percig, amíg a hab szép fényes lesz és a cukor is elolvad benne.

  6. 6. lépés

    A habzsák belső oldalát egy fogpiszáló segítségével csíkozzuk be zöldre, ha szeretnénk, vagy ha nem találjuk elég zöldnek a tojásfehérje habot. Így töltsük bele a habcsókmasszát, majd nyomjunk fenyőfákat a sütőpapírra.

  7. 7. lépés

    Ezt a következőképpen készíthetjük: A habzsákot függőlegesen tartva nyomjunk egy gömbnyi habot a papírra, a habzsákot kissé emeljük fel, majd nyomjunk a gömb tetejére egy kisebbet, majd ismételjük meg ezt a mozdulatot és nyomjunk egy legkisebb halmot a tetejére. Húzzuk fel a habzsákot. Ezzel készen is van a fenyőfánk.
    Szórjuk meg színes cukorkákkal, csillagokkal.

  8. 8. lépés

    Előmelegített sütőben kb fél órát – 40 percet szárítjuk. Akkor jó, ha a habcsók fenyőfákat el tudjuk emelni a sütőpapírról, nem ragadnak. Ha igen, süssük tovább. Kitámasztott sütőajtó mellett hűtsük ki teljesen.

  9. 9. lépés

    Az össszeállításhoz a kisült piskótából pogácsaszaggatóval 2-3 cm-es köröket, ezek lesznek a fenyőtalpak. Mindegyik piskótadarabra kenjünk egy kevés narancsos mázat, majd erre helyezzük a fenyőfákat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem