Feltöltve:

Mascarpones túrós-csokis torta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

babapiskóta30 dekagramm
Ráma10 dekagramm
méz2 evőkanál

Töltelék

túrós-csokis rúd6 darab
porcukor15 csapott mokkáskanál
mascarpone50 dekagramm
étkezési keményítő1.5 evőkanál
tojás3 darab
vaníliás cukor2 csomag
citrom reszelt héja1 darab
tejföl2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A babapiskótát összemorzsolni, majd hozzáadni az olvasztott Ramát és a mézet. Jól összedolgozni, majd egy 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába önteni, és kézzel simára egyengetni. Egy tálba beletenni a mascarponét és a cukrot, majd robotgéppel kikeverni. Ezután hozzáadni a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a keményítőt, és a tojások sárgáját, majd így is jól kikeverni. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd az előzőleg összekevert masszához óvatosan, apránként hozzákeverni. Fele mennyiségű tölteléket a babapiskótás alapra kanalazni, majd a tetejét kirakni a félbevágott túrós-csokis rúddal. Végül a maradék krémmel befedni és simára egyengetni a tetején. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 perc alatt készre sütni. Én légkeverésnél 150 fokon sütöttem 40 percig. A sütési idő felénél a tetejét sütőpapírral lefedni, hogy ne barnuljon meg nagyon. A formában hagyni teljesen kihűlni. Óvatosan levenni róla a formát, a sütőpapírt, és porcukorral jól megszórni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem