Feltöltve:

Mascarponés gesztenyetorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

2 db piskótarolád

tojás12 darab
porcukor12 evőkanál
kakaó2 evőkanál
rum4 evőkanál
mézes sütemény fűszerkeverék2 teáskanál
olaj2 dl
liszt10 evőkanál

krem

gesztenyemassza75 dekagramm
mascarpone krémsajt40 dekagramm
rum3 evőkanál
habtejszín (növényi)6 dl
porcukor3 evőkanál
habfixáló3 csomag
rumba áztatott meggy30 dekagramm

Díszítés

üres vagy töltött ostyarudak1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótatekercshez a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a mézes sütemény fűszerkeveréket, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítjük a tojáshabot és a lisztet. A tésztát megfelezzük, egyik felét sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetjük. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt kisütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerjük, és hűlni hagyjuk. Ugyanígy kisütjük a másik lapot is. Elkészítjük a krémet. Lereszeljük a gesztenyemasszát és összekeverjük a mascarpone krémsajttal, és 3 evőkanálnyi rummal. A habtejszínbe teszünk 3 evőkanálnyi porcukrot, kissé felverjük, majd 3 csomag habfixálóval kemény habbá verjük. Ha növényi tejszínt használunk, nem kell habfixáló, sőt, akkor felverni sem szükséges, hanem a krémbe keverjük, és így is elég masszív lesz. Óvatosan összevegyítjük a tejszínhabot a gesztenyekrémmel. A piskótát kigöngyöljük, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megkenjük krémmel, majd visszatekerjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, minden szelet után papírtörlővel letöröljük a krémet a késről, hogy ne maszatoljon. Tortatányérra helyezzük a csatos tortaforma gyűrűjét (28 cm). Ha nincs, lehet egy kerek edénybe is, és óvatosan ki tudjuk majd borítani, csak a maszatolás elkerülése miatt a legfelső sort kiborítás után rakjuk rá. Szorosan kirakjuk piskótatekercsekkel. A közökbe rumba áztatott meggyet teszünk. A gesztenyekrémből félreteszünk egy kisebb mennyiséget a torta oldalára, a többit rákenjük a piskótára. Kicsit rányomjuk, hogy szépen kitöltse a hézagokat is, és elsimítjuk. Szorosan, szimmetrikusan kirakjuk a tetejét is piskótatekercsekkel, a közökbe rumos meggyet teszünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
    Lecsatoljuk a tortáról a gyűrűt. Oldalát a félretett krémmel megkenjük, ostyarudakkal kirakjuk. A maradék krémet nyomózsákba töltjük, és a torta tetejét díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre