Feltöltve:

Márványos habcsók

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor20 dekagramm
tojásfehérje4 darab
csoki10 dekagramm
1 csipetnyi
citromlé1 pár csepp

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjéket reggel kivettem a fagyasztóból és 4-5 óra körül elkezdtem egy kis sóval és pár csepp citromlével habbá verni. Közben vízgőz fölött elkezdtem felolvasztani a csokit. A porcukrot apránként adagolom a habhoz és addig verem, amíg szép fényes, borotvahab állagú nem lesz.

2. lépés

Két nagy tepsit kibélelek sütőpapírral és odakészítem. A hab tetejére vékony csíkokat csurgatok és kb. a csoki 1/3-át használom fel. Egy hurkapálcával pedig összekócolom a csokicsíkokat a hab felső rétegével, hogy márványos legyen. Két kanál segítségével kis gombócokat rakok a tepsibe.

3. lépés

Amikor elfogy a hab csokis teteje, akkor megint becsokizom a hab tetejét és márványozom. Még mindig marad 1/3 a csokiból, mert ezt a műveletet még egyszer elvégzem. Amikor az egyik tele lett, akkor beraktam a hideg sütőbe 120 fokra, légkeveréssel, de amikor a másik tepsi is kész lett, akkor azt 10-15 perc eltéréssel beraktam az első tepsi alá.

4. lépés

Így az első tepsi 45 perc alatt lett kész, a második pedig 15 perc múlva. Tökéletes lett az állaga, kívül ropogós, belül egy kicsit még lágy. Ezután minden habcsókot így fogok sütni. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem