Feltöltve:

Márton napi töltött libanyak

timer 100
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zsemlemorzsa2 evőkanál
vöröshagyma2 darab
tojás1 darab
burgonya2 darab
főtt sárgarépa1 darab
libamáj10 dekagramm
libazsír2 evőkanál
libanyakbőr4 darab
főtt libahús10 dekagramm

Márton napi töltött libanyak recept.

Elkészítés

1. lépés

Márton napi töltött libanyak elkészítés 1. lépés képe

A vöröshagymát apró kockára vágjuk és 1 evőkanál zsíron megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott liba májat és még pár percig pirítjuk.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

2. lépés

Márton napi töltött libanyak elkészítés 2. lépés képe

Közben a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és krumpli nyomóval áttörjük.

3. lépés

Márton napi töltött libanyak elkészítés 3. lépés képe

A főtt sárgarépát és a főtt húst is aprón darabokra vágjuk, és mindegyiket a libamájhoz keverjük.
Hozzáadunk 2 evőkanál zsemlemorzsát, és a tojást.
A libanyak bőr egyik végét egy fogpiszkálóval össze tűzzük és az elkészített masszával megtöltjük. A töltés után a másik végét is összetűzzük fogpiszkálóval.

4. lépés

Egy sütőedényt liba zsírral kikenünk bele rakjuk a töltött libanyakakat és kevés vizet adunk hozzá. Lefedjük fóliával és 160 C fokos sütőben 20 percig sütjük. Levesszük a fóliát és pár perc alatt megpirítjuk

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem