tejföl | 2 dl |
---|---|
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 evőkanál |
vöröshagyma | 3 darab |
tojás | 1 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
fokhagymagerezd | 3 darab |
libacomb | 4 darab |
gomba | 30 dekagramm |
fehér bor | 1 dl |
Knorr Csirkehúsleves-kocka | 1 darab |
zsemle | 2 darab |
márványsajt | 15 dekagramm |
libazsír | 2 evőkanál |
Márton napi részeges töltött libacomb recept.
A liba combokat kicsontozzuk és a szárnyas fűszerrel bedörzsöljük.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A Knorr csirke húsleves kockából 3 dl vízzel alaplevet készítünk és felében megáztatjuk a zsemlét. 1 fej vöröshagymát apróra vágunk 1 evőkanál zsíron megpirítjuk hozzáadjuk a szeletelt gombát. Ha meghűlt hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyem zöldet, az áztatott zsemlét, az egész tojást, 10 dkg márványsajtot, a szétzúzott fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A töltelékkel megtöltjük a combokat és fogpiszkálóval összetűzzük hogy a töltelék ne folyjék ki belőle.
A sütőedényt kikenjük a liba vagy kacsa zsírral. A vöröshagymát karikára szeleteljük és a kikent sütőedénybe terítjük. Ráhelyezzük a töltött liba combokat és aláöntjük a bort és a maradék alaplét. Ha marad töltelék azt is megsüthetjük.
A sütőedényt lefedjük és 180 C fokos sütőben 50-60 percig sütjük. Levesszük a fedőt, ellenőrizzük, hogy a hús megpuhult-e. ha szükséges még sütni meglocsoljuk a pecsenye lével.
Ha a hús megpuhult, a tejföllel meglocsoljuk és rámorzsoljuk a maradék sajtot.
10-12 percig rápirítjuk a tetejére.