Márton napi narancsos, tocsogós libamáj
Márton napi narancsos, tocsogós libamáj
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kakukkfű - 1 teáskanál
  • tejföl - 6 dl
  • bors - 1 teáskanál
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • narancs - 1 darab
  • szegfűszeg - 1 csipetnyi
  • gyömbér - 1 csipetnyi
  • bazsalikom - 1 teáskanál
  • KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill - 1 teáskanál
  • libamáj - 2 darab
  • libazsír - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tejfölbe beletesszük a narancs reszelt héját és a levét, a szétzúzott fokhagymát, majd belekeverjük az összes többi fűszert, végül ízlés szerint sózzuk.
  2. A sütőedényt kikenjük a zsírral és belehelyezzük a májat. Ráöntjük az összekevert mártást és lefedjük. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20 percig sütjük.
  3. A megsült májat ujjnyi szeletekre vágjuk, visszahelyezzük a mártásra, visszahelyezzük a sütőbe és pár perc alatt pirosra pirítjuk.