Márton napi libamájjal töltött gomba
Márton napi libamájjal töltött gomba
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • tejföl - 1 dl
  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 1 darab
  • citromlé - dl
  • burgonya - 1 darab
  • csiperke gomba - 16 darab
  • főtt sárgarépa - 1 darab
  • libamáj - 15 dekagramm
  • libazsír - 1 evőkanál
  • levesben főtt libahús - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A gombákat megtisztítjuk és forró citromos vízbe mártjuk, majd leitatjuk a nedvességet róla. A vöröshagymát zsíron megpirítjuk, a libamájból pár szeletet félre teszünk a többit csíkokra vágjuk. hozzáadjuk a vöröshagymához egy percet pirítjuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  2. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és krumpli nyomóval áttörjük. A főtt sárgarépát és a húst is aprón darabokra vágjuk, és mindegyiket a libamájhoz keverjük. Hozzáadunk vagy 2 evőkanál zsemlemorzsát vagy 1 db áztatott, kicsavart zsemlét és a tojást.
  3. A gombákra rárakunk egy szeletke libamájat. A tetejére halmozzuk a májas-húsos tölteléket.
  4. Tepsibe rakjuk és 160 C fokon 15 percig sütjük, majd megkenjük a töltelék tetejét tejföllel és 1-2 perc alatt megpirítjuk.