Feltöltve:

Márton-napi libalakoma - Görbe Pali konyhájából

timer 60
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Sült libacombhoz

libacomb2 darab
vaj25 gramm
gerezd fokhagyma5 darab
só, bors1 csipetnyi

Párolt káposztához

lilakáposzta1 darab
Cukor1 evőkanál
Olaj50 milliliter
kömény1 teáskanál
ecet1 evőkanál
vöröshagyma2 darab

Petrezselymes burgonyához

burgonya500 gramm
petrezselyemzöld1 csokor
kisebb paradicsom1 darab
paprika0,5 darab
Olaj50 milliliter
só, bors1 csipetnyi

Sütéshez

Sütési hőmérséklet 160 °

Márton-napi libalakoma - Görbe Pali konyhájából a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A libacombot átnézzük nem-e maradt rajta valahol 1-2 toll, mert érdekesen fog kinézni, ha megsül.

2. lépés

Amikor ezzel megvagyunk mossuk meg, éles késsel irdaljuk be a hájas részét, majd sózzuk, borsozzuk be.

3. lépés

Egy olyan serpenyőben, amit utána sütőbe tudunk tenni, tegyük bele a vajat, és maximális hőfokon süssük meg benne az irdalt részt, amíg ropogós nem lesz. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt fokhagymát, fordítsuk meg a combokat, és mindenestül tegyük be a sütőbe 160C°-on, 40 percre sülni.

4. lépés

A lilakáposztát mossuk meg, majd gyaluljuk le, vagy egy éles késsel daraboljuk nagyon vékonyra.

5. lépés

A vöröshagymát daraboljuk fel, és tegyük egy lábasba, majd adjuk hozzá az olajat és a cukrot, amiben karamellizálni fogjuk a hagymát.

6. lépés

Közepes lángon pároljuk össze, majd amikor megvan, maximumra kapcsolva karamellizáljuk a cukrot vele. Amikor látjuk, hogy kezd barnulni ,vegyük lentebb a hőfokot, és tegyük rá a lilakáposztát.

7. lépés

Forgassuk össze, tegyük rá a köményt, majd 35-40 perc alatt pároljuk puhára a káposztát közepes lángon.

8. lépés

Amikor már jó az illata, és nem ropog, adjuk hozzá az ecetet, és forrósítsuk fel, majd amikor elfő alóla, készen is vagyunk.

9. lépés

Közben a burgonyát pucoljuk meg, daraboljuk egyforma darabokra, majd tegyük sós forró vízbe, és főzzük puhára.

10. lépés

A petrezselymet, paprikát és paradicsomot daraboljuk apróra, majd az olajon egy kisebb lábasban fonnyasszuk össze, és a sóval, borssal ízesítsük.

11. lépés

Amikor a burgonya megfő, öntsük le róla a vizet, öblítsük le, és forgassuk össze vele.

12. lépés

A liba közben el is készül lassan, amikor már szép az alja fordítsuk vissza, és süssük pirosra a tetejét, majd tálaljuk őket együtt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem