Feltöltve:

Márton napi liba, párolt lilakáposztával

timer 140
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz4 evőkanál
vöröshagyma1 darab
cukor1 evőkanál
fokhagymagerezd4 darab
libacomb4 darab
köménymag1 teáskanál
lilahagyma1 darab
fehér bor2 dl
lilakáposzta1 kilogramm
libazsír4 evőkanál
20 %-s ecet1 evőkanál

Márton napi liba, párolt lilakáposztával recept.

Elkészítés

1. lépés

A libacombokat sóval, borssal, és majorannával meghintjük.

2. lépés

Libazsíron pár percig megkapatjuk mindkét oldalát.

3. lépés

Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, és fokhagymát.
Beleöntjük a bort, és lassan, fedő alatt pároljuk 1,5 órát.

4. lépés

Ha megpuhult, 220 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és 25 perc alatt megsütjük.
Sütés közben saját levével locsoljuk.

5. lépés

Amíg a libacomb sül, a káposzta torzsáját kivágjuk, és vékony szálakra szeleteljük.
Megsózzuk, majd kicsit pihentetjük.

6. lépés

Márton napi liba, párolt lilakáposztával elkészítés 6. lépés képe

Ezalatt a cukrot margarinon karamellizáljuk, a hagymát hozzáadjuk, és üvegesre pároljuk. Köménymaggal ízesítjük, majd hozzákeverjük a káposztát, meglocsoljuk ecettel, és fedő alatt, közepes hőfokon 30 percig pároljuk. Időnként megkeverjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 95"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 840"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 840"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem