Marokkói zöldségkrémleves
Marokkói zöldségkrémleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 evőkanál
  • sárgarépa - 4 darab
  • citromlé - 1 evőkanál
  • petrezselyemzöld - 2 evőkanál
  • fahéj - 1 teáskanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • hagyma - 1 darab
  • sütőtök - 250 gramm
  • római kömény - 1 teáskanál
  • káposzta - 250 gramm
  • zöldborsó - 100 gramm
  • zellerszár - 2 darab
  • krumpli - 3 darab

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket. Vágjuk finomra a fokhagymát. Egy nagyobb lábosban pirítsuk puhára a hagymát és a fokhagymát a margarinon.
  2. Adjuk hozzá a zöldségeket a borsó kivételével, a fűszereket és a citromlét. Öntsük fel 1 liter vízzel és adjuk hozzá a leveskockákat. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és főzzük 15 percig.
  3. Pürésítsük a levest egy botmixerrel. Hozzuk ismét forrásba, majd adjuk hozzá a zöldborsót. Főzzük további 3 percig. Tálaljuk a frissen aprított petrezselyem zölddel.