Feltöltve:

Marokkói pulykaragu (tagine) aszalt sárgabarackkal, mentával és joghurtos öntettel

timer 55
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz150 milliliter
olaj4 evőkanál
joghurt1 dl
őrölt fahéj1 teáskanál
Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel1 csomag
aszalt sárgabarack120 gramm
menta levél1 csokor
pulykacomb filé500 gramm

Marokkói pulykaragu (tagine) aszalt sárgabarackkal, mentával és joghurtos öntettel a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Áztassuk be az aszalt sárgabarackot kb. fél órára kéz meleg vízbe.

2. lépés

Vágjuk föl csíkokra a pulykahúst. Keverjük el a tasak nagyobbik felében található alappal a húst a tasakon található leírás szerint. Adjunk hozzá még egy fél mokkáskanálnyi őrölt fahéjat, és keverjük azt is el a hússal.

3. lépés

A tasak kisebbik felének a tartalmát keverjük el a joghurttal, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe.

4. lépés

Egy forró serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg a pulykát. Kb. 10 perc után adjuk hozzá a sárgabarackot és öntsük hozzá az áztató vizet. Forrástól számítva főzzük még kb. 10-15 percet, míg a pulyka készre fő. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

5. lépés

Ha kész, tálaljuk kuszkusszal, a joghurtos öntettel és frissen vágott mentával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem