Marokkói padlizsános csirke csípős paradicsomszószban
Marokkói padlizsános csirke csípős paradicsomszószban
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • csirkemell filé - 2 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • só - csipetnyi
  • padlizsán - 1 darab
  • őrölt római kömény - 1 teáskanál
  • őrölt koriander mag - 1 teáskanál
  • Knorr Penne all’Arrabbiata Alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A csirkemellet és a megmosott padlizsánt vágjuk kockára.A padlizsánt sózzuk meg és tegyük félre.
  2. Egy serpenyőt forrósítsunk fel. Öntsük bele az olajat, majd adjuk hozzá a csirkemell kockákat. Sózzuk meg és pirítsuk meg nagy lángon. Majd vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
  3. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg nagy lángon a padlizsán kockákat is. ha megbarnultak egy picit, vegyük lejjebb a lángot. Öntsünk alá egy evőkanál vizet, fedjük le és pároljuk 3-4 percig.
  4. Majd tegyük vissza a csirkemell kockákat a padlizsánhoz. Szórjuk rá az Arrabbiata alapot és öntsünk hozzá 3 dl vizet. Hozzuk forrásba, majd kis lángon, lefedve pároljuk 4-5 percig.
  5. Ha kész, szórjuk meg petrezselyem zölddel. Tálaljuk kuszkusszal.