Knorr Házias Tyúkhús Levesalap | 1 csomag |
---|---|
csirkemell filé | 2 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
paradicsom sűrítmény | 1 teáskanál |
olíva olaj | 50 milliliter |
rizs | 150 gramm |
Konzerv kukorica | 100 gramm |
narancslé | 3 evőkanál |
Knorr Olaszos Salátaöntet por | 1 csomag |
Harissa krém | 1 evőkanál |
konzerv csicseriborsó | 1 darab |
pirított kenyérkocka | 3 evőkanál |
csokor aprított koriander | 1 darab |
saláta levél | 100 gramm |
aszalt füge | 2 darab |
Marokkói csirke saláta paradicsomos rizzsel,csicseriborsóval és fügével a Főételek kategóriában
A csirkét pácoljuk be egy órára a sütés előtt az olíva olajba és a Harissa krémbe. Olíva olajon pirítsuk át, majd helyezzük 170 fokra melegített sütőbe 15 percre. Ezután pihentessük és hagyjuk hűlni.
Közben forró vízben oldjuk fel a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot, majd főzzük meg benne a rizst. Szűrjük le, majd keverjük össze a paradicsomsűrítménnyel. Tegyük félre.
A hagymát vágjuk apró kockára. A fügét vágjuk apró darabokra, majd keverjük össze a rizzsel, a csicseriborsóval, a kukoricával, a hagymával és a korianderrel. A Knorr saláta öntetet keverjük el olíva olajjal és narancslével. A fele öntetet adjuk a rizshez. Helyezzük egy tálra a rizssalátát. A tetejére helyezzük a csirkemell szeleteket és az egészet díszítsük saláta levelekkel. Öntsük le a maradék öntettel és szórjunk pirított kenyérkockákat a tetejére.