Feltöltve:

Marlenka

timer 0
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

tortabevonó csokoládé
szálasra vágott mandula a tetejére

krem

édesített sűrített tej (kb. 2 dl)1 doboz
Ráma200 gramm
darált dió vagy mogyoró, konyak (elhagyható)1 kevés

Tészta

liszt700 gramm
tojás2 darab
szódabikarbóna1 evőkanál
ecet1 teáskanál
cukor250 gramm
méz2 evőkanál
Ráma100 gramm

Marlenka recept.

Elkészítés

1. lépés

Összekeverjük a szódát és az ecetet. Egy edényben kikeverjük a Ramát, mézet és a cukrot, majd hozzáadjuk az ecetes szódát és tovább keverjük. A keveréket lángra tesszük és állandó keverés mellett 2 tojást adunk hozzá, és addig keverjük, míg habos nem lesz a teteje, és a keverékünk meg nem barnul. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a 700 g lisztet és az így kapott tésztát jól kidolgozzuk. A tésztát 7-8 cipócskára osztjuk, egyenként élelmiszerfóliába csomagoljuk, letakarjuk és egy órát meleg helyen állni hagyjuk. Egy óra múlva mindegyik cipócskát kinyújtjuk, és 190°C fokra melegített sütőben kb. 4 perc alatt megsütjük. A sűrített tejet dobozostól 3 órán át főzzük úgy, hogy a víz teljesen ellepje. 7-8 órán át hűtjük, majd a habosra kevert Ramával összedolgozzuk. Ekkor belekeverhetjük a nem kötelező anyagokat, mogyoró, dió, konyak, majd ezzel a keverékkel megtöltjük a megsült tortalapokat. A tetejére egy lapot reszelünk, amit tetszés szerint ízesíthetünk dióval, esetleg kakaóval. Nagyon nagyon nagyon macerás megcsinálni, de az egyik legfinomabb süti, amit életemben kóstoltam.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem