füstölt szalonna | 8 szelet |
---|---|
uborka | 4 darab |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
citrom leve | 5 darab |
liszt | 2 evőkanál |
marhahús | 60 dekagramm |
napraforgó olaj | 5 evőkanál |
burgonyaliszt | 1 evőkanál |
mustár | 1 evőkanál |
narancslé | 0.5 darab |
száraz fehér bor | 0.5 darab |
narancs reszelt héja | 1 darab |
Marhatekercs narancsmártásban a Főételek kategóriában
Vágjuk az uborkát hasábokra.
Verjük ki a hússzeleteket. Kenjük be mustárral, borsozzuk és sózzuk.
Ezután minden szeletre tegyünk uborka hasábokat és szalonna szeleteket. Tekerjük fel, és szórjuk meg 1 evőkanál liszttel. Süssük meg felforrósított olajon.
Oldjuk fel a Knorr Marhahús leveskockát 1 pohár forró vízben. Öntsük le vele a tekercseket és pároljuk 80 percig.
Főzzük fel a bort a narancslével, adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és citromlevet.
Ezután keverjünk el fél dl vizet 1 evőkanál liszttel és lassan adjuk a mártáshoz, miközben gyorsan kevergetjük a szószt. A tekercseket a kész narancsmártással leöntve tálaljuk.