Marhaszelet meggyszószban
Marhaszelet meggyszószban
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 3 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • tejszín - 1 dl
  • szegfűszeg - 3 mag
  • citrom - 1 darab
  • marha fartő - 50 dekagramm
  • meggybefőtt levével - 1 liter

Elkészítés:

  1. 2 l hideg vízbe feltesszük főni egészbe a húst.
  2. Ha felforrt lehabozzuk, és beledobjuk a 3 leveskockát, majd puhulásig főzzük a "levesbe" a húst.
  3. Közben elkészítjük a mártást: A befőttet levével együtt felforraljuk (ha friss vagy mirelit meggy annyi vízzel engedjük fel hogy ellepje), ízlés szerint cukrozzuk. Hozzáadjuk a szegfűszeget, fél citrom levét és csak sárga héját apróra vágva(reszelve), csipet sót. 2 percig főzzük majd a lisztet elkeverjük csomómentesre a tejszínnel, és ezzel behabarjuk a meggyet. Felforraljuk és 2-3 perc alatt kiforraljuk, esetleg utánízesítünk.
  4. Ha a hús megpuhult felszeleteljük, és a meggyszósszal tálaljuk. Köretként rizs vagy főtt burgonya ajánlott.