Knorr Marhahúsleves-kocka | 3 darab |
---|---|
liszt | 2 evőkanál |
tejszín | 1 dl |
szegfűszeg | 3 mag |
citrom | 1 darab |
marha fartő | 50 dekagramm |
meggybefőtt levével | 1 liter |
Marhaszelet meggyszószban a Főételek kategóriában
2 l hideg vízbe feltesszük főni egészbe a húst.
Ha felforrt lehabozzuk, és beledobjuk a 3 leveskockát, majd puhulásig főzzük a "levesbe" a húst.
Közben elkészítjük a mártást: A befőttet levével együtt felforraljuk (ha friss vagy mirelit meggy annyi vízzel engedjük fel hogy ellepje), ízlés szerint cukrozzuk. Hozzáadjuk a szegfűszeget, fél citrom levét és csak sárga héját apróra vágva(reszelve), csipet sót. 2 percig főzzük majd a lisztet elkeverjük csomómentesre a tejszínnel, és ezzel behabarjuk a meggyet. Felforraljuk és 2-3 perc alatt kiforraljuk, esetleg utánízesítünk.
Ha a hús megpuhult felszeleteljük, és a meggyszósszal tálaljuk.
Köretként rizs vagy főtt burgonya ajánlott.