Marhasült
  • timer180 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • marha felsál - 1 kilogramm
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 3 darab
  • közepes fej vöröshagyma (160 g) - 2 darab
  • fokhagyma gerezd - 5 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • petrezselyemgyökér - 1 darab
  • fél zellergumó - 1 darab
  • füstölt szalonna - 5 dekagramm
  • paradicsompüré - 1 evőkanál
  • olaj - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A húsleves kockákat nyomkodjuk szét 1 ek olajban, majd adjuk hozzá a maradék 2 ek olajat, keverjük simára és kenjük be a megmosott, szárazra törölt marhahúst. Tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, vagy akár 1 éjszakára.
  2. A szalonnát vágjuk szeletekre, olvasszuk ki a zsírját, a szalonnaszeleteket vegyük ki.
  3. A zsiradékban pirítsuk körbe a marhahúst, majd tegyük át egy hőálló tálba.
  4. A visszamaradt zsiradékban pirítsuk össze 3-5 perc alatt a megtisztított, szeletelt zöldségeket.
  5. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és pirítsuk további 2 percig. Öntsünk hozzá 2 dl forró vizet, majd öntsük a húsra. Tegyük mellé a sült szalonna szeleteket is.
  6. Tegyük a húst 160°C-ra előmelegített sütőbe, és időnként locsolgatva, megfordítva, süssük 2-2.5 órán keresztül.