Marhasült édesburgonyával
Marhasült édesburgonyával
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • bélszín - 800 gramm
  • olívaolaj - 3 evőkanál
  • nagyobb édesburgonya - 2 darab
  • zöldspárga - 1 csomag
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • kakukkfű - 1 evőkanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Keverjük ki a Knorr-kockát egy kevés olíva olajjal, majd jól dörzsöljük be vele a tisztított bélszín darabot. Hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szálakra az édesburgonyát. Vágjuk le a fás végét a spárgának. Zúzzuk össze a fokhagymát, aprítsuk finomra a kakukkfüvet. Pirítsuk le a hús minden oldalát 1 ek margarinon. Süssük kb. 20 percig, majd hagyjuk pihenni 5 percet szeletelés előtt.
  2. Forgassuk át az édesburgonyát és a spárgát olíva olajban, a fokhagymában és a kakukkfűben. Tegyük be a sütőbe egy másik szintre és süssük együtt a hússal.
  3. Tálaljuk a steaket kedvenc szószunkkal és a zöldségekkel.