Feltöltve:

Marhasült

timer 180
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

marha felsál1 kilogramm
Knorr Marhahúsleves-kocka3 darab
közepes fej vöröshagyma (160 g)2 darab
fokhagyma gerezd5 darab
sárgarépa1 darab
petrezselyemgyökér1 darab
fél zellergumó1 darab
füstölt szalonna5 dekagramm
paradicsompüré1 evőkanál
olaj3 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A húsleves kockákat nyomkodjuk szét 1 ek olajban, majd adjuk hozzá a maradék 2 ek olajat, keverjük simára és kenjük be a megmosott, szárazra törölt marhahúst. Tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, vagy akár 1 éjszakára.

  2. 2. lépés

    A szalonnát vágjuk szeletekre, olvasszuk ki a zsírját, a szalonnaszeleteket vegyük ki.

  3. 3. lépés

    A zsiradékban pirítsuk körbe a marhahúst, majd tegyük át egy hőálló tálba.

  4. 4. lépés

    A visszamaradt zsiradékban pirítsuk össze 3-5 perc alatt a megtisztított, szeletelt zöldségeket.

  5. 5. lépés

    Adjuk hozzá a paradicsompürét, és pirítsuk további 2 percig. Öntsünk hozzá 2 dl forró vizet, majd öntsük a húsra. Tegyük mellé a sült szalonna szeleteket is.

  6. 6. lépés

    Tegyük a húst 160°C-ra előmelegített sütőbe, és időnként locsolgatva, megfordítva, süssük 2-2.5 órán keresztül.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Klasszikus zürichi borjúragu

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Marhapörkölt

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 0

Grillezett steak saláta pirítóssal

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Marhasült

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 1

Marhasült édesburgonyával

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Borjú Cordon Bleu

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1

Bécsi szelet

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1

Bélszín béarni mártással

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3

Gombás pacalpörkölt

timer 16"
mood Közepes
thumb_up 0

Vörösboros, gombás marhapörkölt

timer 160"
mood Közepes
thumb_up 5

Marhapörkölt

timer 160"
mood Közepes
thumb_up 1